van Rijn fietsen - 0297 561 609 - info@vanrijnfietsen.nl - Vrouwenakker 7a, Vrouwenakker

Garmin Edge 1030

 

Garmin Edge 1030.

 

•3.5-inch kleuren touchscreen, werkt ook met handschoenen en in de regen.

•Sensor die automatisch de helderheid van het scherm aanpast.

•Batterij die 20 uur meegaat, optioneel een extra accu.

•Garmin Cycle Map voor turn-by-turn navigatie, met een alarm voor scherpe bochten

•Garmin 1030 gebruikers kunnen onderling berichten uitwisselen.

•Zien waar je vrienden rijden, als ze ook een Edge-computer gebruiken die verbonden

 is met een smartphone.

•Zichtbaar wat populaire en veelgereden routes in de buurt zijn (Trendline).

 

Veel aanpassingen

Garmin’s nieuwe Edge 1030 touchscreen fietscomputer laat je een ongekende hoeveelheid informatie op het scherm zien. Dit is het grootste kleurenscherm dat ze ooit gebruikt hebben. Trendline is een fraaie nieuwe feature. Vooral handig als je in onbekend gebied bent en je een leuke route zoekt. De locals kennen die vast, en via je Edge 1030 kun je hun routes snel nafietsen. Bij een splitsing geeft je Garmin dan aan welke afslag de meeste fietsers volgden.

 

Ook is de mogelijkheid om snel een berichtje naar je fietsmaten te sturen. Die kun je van tevoren instellen en verzenden zonder je telefoon te hoeven pakken. “Ik ben er bijna”, bijvoorbeeld.

 

Met GroupTrack kun je een fietsgroep volgen (mits ze allemaal een Edge gebruiken), als gekleurde stipjes op de kaart. Ondanks dat het scherm groter is geworden, is de levensduur van de batterij toegenomen. Met het optionele Garmin Charge power pack kun je nog eens 24 uur aan die levensduur toevoegen. Die extra accu kost € 129,99. Hij past mooi onder de nieuwste ‘in-line flush mount’, waardoor je een hele strakke cockpit houdt.

 

IQ Apps aan boord

De apps van Strava en Trainingspeaks zijn voorgeïnstalleerd. En de Trainingspeaks app laadt iedere dag automatisch je training voor die dag. Als je net begint is er trouwens ook een gratis trainingsplan beschikbaar. In Garmin Connect vind je nog veel meer handige IQ apps die je op de Edge kunt installeren.

 

Veel mogelijkheden

De nieuwe Garmin Edge 1030 kan bijna alles wat je je kunt wensen. In een apparaatje van slechts 123 gram zit WiFi, ANT+, Bluetooth, een barometer, kleurentouchscreen, opslag voor 200 uur aan ritten en prachtig kaartmateriaal.

 

Prijs: € 599,99.

 

Een bundel (met hartslagmeterband, cadans- en snelheidssensor) € 679,99.