HET RETÜL MEETSYSTEEM

 

 

 

 

 

Het Retül meetsysteem is ontwikkeld in Boulder, Colorado. In het hart van de Amerikaanse fietsindustrie hebben wetenschappers  in 2007 een volledig nieuwe manier van fietspositionering ontwikkeld.

 

Uitgangspunten Retül

In 2007 was Retül het eerste bedrijf wat gebruik maakte van een 3D-infraroodmeetsysteem voor het optimaliseren van de fietspositie. De wetenschappers hielden hierbij rekening met drie uitgangspunten voor het afstellen van de juiste fietsafmetingen: comfort, blessurepreventie en efficiëntie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De drie uitgangspunten van Retül

 

Hoe verloopt een Retül dynamische bikefit?

 

Je maakt vooraf een afspraak voor de Retül dynamische bikefit op de door jouw gewenste locatie. Je moet rekening houden dat de afspraak ongeveer 2 uur zal duren. Neem je eigen fiets, fietskleding en je fietsschoenen mee. Een dag voor de afspraak ontvang je nog een herinnering. Dan is het zover!

 

  • Allereerst heb je een intakegesprek met jouw bikefitter. In dit gesprek worden jouw doelen besproken en eventuele blessures/ongemakken.
  • Vervolgens vindt een fysieke screening plaats, hierbij kijkt de bikefitter naar je stabiliteit, flexibiliteit en symmetrie.
  • Nu gaat het dan eindelijk gebeuren. Je stapt op je fiets!
  • De bikefitter plaatst plakkers op jouw scharnierpunten (elleboog, enkel, pols, schouder, heup, knie en op je voet) hierop worden de sensoren bevestigd. Vervolgens ga je rustig fietsen, waarbij de 3D-infraroodcamera opnames van jouw fietsbeweging maakt.
  • Deze opnames worden met behulp van de software vertaald naar hoeken. Aan de hand van deze uitslagen stelt de bikefitter de fiets op de juiste manier af. Dit gebeurt in diverse stappen, waarbij de camera na elke aanpassing de gemaakte correctie opnieuw afleest.
  • Als jij en de bikefitter tevreden zijn met de nieuwe positie op de fiets wordt de fiets digitaal opgemeten, zodat de juiste maten tot op de millimeter nauwkeurig in de computer staan. Deze maten worden jou zo snel mogelijk digitaal toegestuurd.

 

RETÜL OPTIES

Met behulp van het Retül meetsysteem biedt Bike Physics diverse metingen aan. Al deze metingen worden uitgevoerd met de high-speed camera en de LED-sensorset.

 

Dynamische bikefit

Het startpunt is altijd de dynamische bikefit. In deze volledige dynamische fietsmeting wordt gekeken naar de fysieke mogelijkheden en doelstellingen. Aan de hand daarvan worden de schoenplaatjes, zadel en het stuur nauwkeurig afgesteld. Aan het einde van de meting wordt de rapportage per e-mail toegestuurd.

 

Dynamische re-fit

Veel sporters hebben een fiets die ze in het zomerseizoen gebruiken (de racefiets). In de winter (of net andersom) wordt er gebruik gemaakt van een andere fiets. Om op deze fiets ook comfortabel en efficiënt te kunnen fietsen is een dynamische meting goed om uit te laten voeren. Omdat er al input is van de volledige dynamische bikefit kan deze meting iets voordeliger worden aangeboden.

 

Pre-season scan

Als er  in het verleden al een dynamische bikefit is uitgevoerd met de fiets die je in het nieuwe seizoen gaat gebruiken, dan kun je gebruik maken van de Pre-season scan. Ervaring leert dat de fietspositie in de loop der jaren kan veranderen. Door aan het begin van het seizoen de houding te laten controleren is de positie optimaal om de gestelde doelen te halen.

Reserveren, boek online een afpraak

KLIK HIER

OPTIES EN PRIJZEN

EEN PASSENDE

FIETSMETING

OPTIES EN PRIJZEN RETÜL DYNAMISCHE BIKEFIT

 

Bij Bike Physics kun je terecht voor twee verschillende soorten dynamische bikefits. We maken gebruik van het Retül meetsysteem of van het IDmatch meetsysteem. Beide systemen zijn innovatief en maken gebruik van speciale camera’s en high-tech software. De systemen zijn ontwikkeld volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Lees meer over het Retül meetsysteem.

Dynamische bikefit

Dynamische re-fit

Pre-Season Scan

190,00

150,00

  80,00

Van Rijn Fietsen - Vrouwenakker 7A 1428 RX Vrouwenakker - info@vanrijnfietsen.nl - tel: 0297 - 561609